تبلیغات
زندگی همین الانه - خبر پزشکی

 

3 خبر پزشکی

بهتره بدونید...

ارتباط بی تحرکی با کبد چرب

بی تحرکی حتی صرف نظر از میزان وزن افراد ، خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش می دهد.

کبد چرب عارضه ای است که به علت تجمع چربی در بافت کبد موجب از بین رفتن بافت کبد و اختلال در سوخت و ساز می شود .

ارزیابی ها نشان می دهد ، افرادی که ورزش نمی کنند و توانایی آنها به تدریج برای ورزش کاهش یافته است ، بیش از دیگران در خطر ابتلا به کبد چرب قرار دارند.

بر اساس ارزیابی ها ، این عارضه فقط در افراد چاق رخ نمی دهد و حتی افرادی که وزنشان طبیعی است نیز در صورتی که همیشه بی تحرک باشند در خطر ابتلا به این عارضه قرار دارند

 

استرس یکی از علل ایجاد آلرژی است

یک متخصص تغذیه درباره علل آلرژی‌های غذایی و نحوه درمان آنها گفت: علت وجود آلرژی هنوز به طور صد در صد مشخص نشده است، اما معمولا افراد به دنبال یک استرس شدید دچار انواع آلرژی می‌شوند؛ به طوری که این افراد باید سعی کنند در معرض عوامل عصبی و استرس زا قرار نگیرند.

دکتر بزرگمهر با بیان این که آلرژی‌های غذایی دسته مهمی از عوارض و اختلالات را تشکیل می‌دهد که نباید نادیده گرفته شوند، آلرژی و عدم تحمل نسبت به یک ماده غذایی را متفاوت از هم دانست و گفت: گاهی به دلیل استفاده نکردن از یک ماده غذایی به مدت طولانی، دستگاه گوارش فرد قادر به تحمل آن ماده غذایی نیست و یا آنزیم لازم برای هضم آن ماده را ندارد که این عارضه با راهکارهای لازم بهبود می‌یابد.

این متخصص تغذیه در رابطه با روش‌های درمان عدم تحمل دستگاه گوارش نسبت به یک ماده غذایی ادامه داد: در ابتدا باید آن ماده غذایی را به مقدار بسیار کم وارد برنامه غذایی کرد و به تدریج بر مقدار آن افزود. چنانچه بدن نسبت به آن ماده تحمل نداشته باشد این عدم تحمل برطرف می‌شود. به عنوان مثال، اگر دستگاه گوارش فردی قادر به هضم حبوبات نیست می‌توان در ابتدا از حبوباتی مثل عدس که هضم آنها آسان‌تر است شروع کرد و کم کم آن را به برنامه غذایی اضافه کرد تا دستگاه گوارش به آن عادت و هضم آن آسان‌تر شود.

وی در تشخیص موادغذایی آلرژی زا گفت: مواد غذایی‌ای‌ آلرژی زا هستند که بدن نسبت به آنها واکنش نشان می‌دهد، مثلا با استفاده از آنها بدن دچار خارش می‌شود و یا با مصرف آنها دانه‌های قرمزی در بدن ایجاد می‌شود که برای درمان آن ابتدا باید همه آن مواد را از برنامه غذایی حذف کرد و سپس هر یک را به تنهایی وارد دستور غذایی کرده و واکنش بدن نسبت به آنها را مشاهده کرد و در نهایت آن موادی که نسبت به آنها آلرژی داریم را از برنامه غذایی حذف کنیم.

دکتر بزرگمهر در عین حال گفت:‌ آلرژی به یک ماده غذایی خاص همیشه ماندگار نیست و ممکن است یک ماه تا چند سال طول بکشد ولی در هر صورت بعد از مدتی برطرف می‌شود.
مصرف سفیده تخم مرغ قبل از یک سالگی در کودکان ایجاد آلرژی می‌کند

وی درباره مواد آلرژی زا در کودکان گفت: ‌سفیده تخم مرغ با وجود این که دارای بهترین نوع پروتئین غذایی است ولی قبل از یک سالگی برای کودکان تجویز نمی‌شود و مصرف آن قبل از یک سالگی در کودکان ایجاد آلرژی می‌کند.

دکتر بزرگمهر با هشدار نسبت به مخاطرات آلرژی در کودکان، تاکید کرد: در صورت بروز هر گونه آلرژی در کودکان باید به پزشک متخصص مراجعه شود

علت سفید یا خاکستری شدن مو

دانشمندان در مطالعات و تحقیقات خود درباره خاکستری یا سفید شدن موها دریافته اند که پروکسید هیدروژنی (Hydrogen Peroxide) که سلول های بدن تولید می کنند در تغییر رنگ موها بر اثر افزایش سن نقش بسزایی دارد.

Professor Heinz Decker از دانشگاه Mainz در آلمان می گوید که پروکسید هیدروژن منشا تغییر رنگ موهاست. او معتقد است با افزایش سن میزان این ماده در پیاز مو بیشتر می شود و عاقبت هم از دانه های سیاه‌ رنگ‌ (The Colour Pigment Melanin) در آن جلوگیری می کند.

 بررسی هایی در این مورد صورت گرفته که امیدوارند یافته های تازه آنها به ابداع روشهای جدیدی برای درمان خاکستری شدن زود هنگام موها منجر شود. پروکسید هیدروژن که یک ماده سفید کننده بشمار می آید، محصول فرعی فعل و انفعالات متابولیک در بدن است.

 این ماده شیمیایی در همه بافتهای بدن به میزان کم موجود است. اما با افزایش سن سطح این آنزیم کاهش می یابد و در همان حال هم به مرور بر میزان پروکسید هیدروژن افزوده می شود.

 

 




طبقه بندی: خبر های پزشکی، 

تاریخ : جمعه 25 اردیبهشت 1388 | 07:24 ب.ظ | نویسنده : حسین فرجی | نظرات
.: Weblog Themes By SlideTheme :.